Rullskidguiden 2024

av langd • 07.05.2024
Ett nytt träningsår står för dörren. För en del har det blivit dags att uppdatera rullskidparken, och för andra är det nu dags att köpa de allra första rullskidorna. Langd.se har tagit fram en guide för dig som ska kicka igång rullskidsäsongen. Här får du hjälp att välja rätt rullskidor oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren rullskidåkare.
Ett nytt träningsår står för dörren. För en del har det blivit dags att uppdatera rullskidparken, och för andra är det nu dags att köpa de allra första rullskidorna. Langd.se har tagit fram en guide för dig som ska kicka igång rullskidsäsongen. Här får du hjälp att välja rätt rullskidor oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren rullskidåkare.

Ett nytt träningsår står för dörren. För en del har det blivit dags att uppdatera rullskidparken, och för andra är det nu dags att köpa de allra första rullskidorna.
Langd.se har tagit fram en guide för dig som ska kicka igång rullskidsäsongen. Här får du hjälp att välja rätt rullskidor oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren rullskidåkare.

Rullskidguiden är framtagen i samarbete med åtta av de mest kända tillverkarna, där de har fått möjlighet att välja ut tre par rullskidor vardera ur deras sortiment. De har vidare valt ut rullskidor som de rekommenderar för träning beroende på åkarens nivå. Vi går igenom klassiska rullskidor som rekommenderas för nybörjaren, klassiska rullskidor för den erfarna åkaren och rullskidor för skejtåkning.

Läs också: Det stora rullskidtestet

Klassiska rullskidor för nybörjaren

Har vintern gett dig mersmak och är du redan nu sugen på att komma igång med rullskidträningen? Här är guiden för dig som ska köpa dina första rullskidor.

Först och främst finns det tre viktiga saker att ha i åtanke vid ditt rullskidköp. Tidigare världsmästaren Ragnar Bragvin Andresen förklarar:

– Stabilitet, rätt hjul och trygga bindningar är det primära att ha koll på. Det gäller för alla, både nybörjare och den mer erfarna åkaren.

05.08.2023, Sandnes, Norway (NOR): Ragnar-Kristoffer Bragvin Andresen (NOR) – BLINK23 Festival Cross-Country – Sandnes (NOR). www.nordicfocus.com. © Manzoni/NordicFocus. Every downloaded picture is fee-liable.

Stabilitet
– Det är viktigt att hitta en stabil rullskida. Ju lägre tyngdpunkt och närmre marken man kommer, desto mer stabil och ”skidlik” kommer den kännas att åka på.

– Det finns flera sätt att lösa detta på. Vissa tillverkare har en sänkt stomme, Swenor är en av dem. Andra, som till exempel IDT, har löst det genom att fästa bulthålet för hjulen längre upp på stommen. Det handlar ofta bara om millimeter för att ge den goda, stabila känslan, förklarar Bragvin Andresen.

Det är viktigt att köpa rullskidor som passar den som ska använda respektive par, detta exempelvis om du ska köpa skidor till någon annan än dig själv.

– Det finns till exempel en anledning till att de tillverkar juniormodeller. Jag ser många föräldrar som i bästa mening köper de dyraste, mest tekniska rullskidorna till sina barn. Men det är inte säkert att det är det bästa för en åttaåring. När man börjar åka rullskidor, oavsett ålder, är det viktigt att de ska kännas stabila och trygga för användaren, så att man vågar släppa loss. Det är då man blir bra i längden, säger Bragvin Andresen.

Rätt hjul
De flesta rullskidor kommer med hjul som fungerar bra för ett brett spektrum av åkare. Men Bragvin Andresen framhäver att stora, tunga åkare ställer högre krav på hjulen.

– Tyngre åkare, då tänker jag på folk som väger mer än 70-75 kilo, behöver hjul som är tillverkade av hårdare material än de som normalt kommer som standard på skidorna, säger han, och förklarar vidare:
– Det handlar om säkerhet. I hög fart kan skidorna riskera att tappa greppet mot underlaget i kurvor och sidorörelser om hjulen är för mjuka. Men det handlar också om att få utdelning för den kraft du lägger ned. Tyngre åkare med för mjuka hjul kommer att känna att kraften försvinner lite, särskilt vid skejtåkning.

Trygga bindningar
Rullskidor ska vara säkra: Se till att bindningarna inte är för gamla och slitna. Bragvin Andresen har full förståelse för att man ärver rullskidor från andra eller köper begagnade. Men han uppmanar de som gör det att vara extra noggranna när det gäller bindningarna. För det första slits bindningarna med användning. Men det har även förekommit fall av felproduktion, där bindningarna inte har fungerat som de borde och i vissa fall lösts ut medan skidorna används. När farten är hög och i trafiken säger det sig självt att det är farligt. Därför är det viktigt att kontrollera bindningarna så att de sitter ordentligt.

– Ett bra sätt att testa bindningen är att säkerställa att det inte finns något som ”glappar” när du har spänt fast skidan och därefter skakar kraftigt på foten i alla riktningar, säger Bragvin Andresen.

TIPS! Missa inte vår fredagsartikel (26 april) då tränaren Kalle Gräfnings berättar hur du som nybörjare ska planera inför dina första träningspass på rullskidor.

Tillverkarna rekommenderar: Klassisk rullskida för nybörjaren

SWENOR

FAKTA
Modell: Swenor Fibreglass
Längd: 730 mm
Vikt: 2 150 g/par
Material: Trä
Hjulbredd: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 70 mm
Rullmotstånd: 1-4
Rekommenderat pris: 4 100 kronor

Tillverkarens beskrivning
Fibreglass är Swenors flaggskeppsmodell och bästsäljare. I nästan tio år har Swenor Fibreglass sålts globalt. Rullskidan har egenskaper som tillverkaren påtalar ger en genuin skidupplevelse likvärdig längdåkning. Som en riktningsstabil rullskida med bra vibrationsdämpning ger den känslan av trygghet och kontroll. Den flexibla, men stabilt byggda trästommen ska bidra till känslan av säkerhet, stabilitet och komfort till användaren oberoende av underlag. Rullskidans hjulstorlek passar både för stakning och diagonalåkning.

AE ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: AE CLASSIC
Längd: 715 mm
Vikt: 2 024 g/par
Material: Ram i aluminium
Hjulbredd: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 74 mm
Rullmotstånd: 2, 3, 4, och 5
Rekommenderat pris: 2 195 kronor

Tillverkarens beskrivning
AE Classic är en svensk rullskida som beskrivs vara perfekt för nybörjare och den genomsnittliga åkaren i alla åldrar. Kombinationen av aluminiumramen och gummihjulen ger åkaren både stabilitet och komfort. Vilket är uppskattat särskilt på dålig asfalt.

SRB

xr:d:DAF_NDqqr4c:12,j:5483553884357411766,t:24031112

FAKTA
Modell: CR06+
Längd: 700 mm
Vikt: 1 745 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 43 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 72 mm
Rullmotstånd: 2
Rekommenderat pris: 3 700 kronor

Tillverkarens beskrivning
SRB CR06+ Classic performance är en lätthanterad klassisk rullskida med låg vikt. De nya V-lutande hjulen ger optimal stabilitet och kontroll för nybörjare och för mer erfarna åkare. Rullskidan är tillverkad i Tyskland och ska enligt tillverkaren tack vare sin uppbyggnad ge skidåkaren extra säkerhet och en unik åkkänsla.

FF ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: FF V Active Classic
Längd: 725 mm
Vikt: 2 500 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 44 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 74 mm
Rullmotstånd: 2
Rekommenderat pris: 4 050 kronor

Tillverkarens beskrivning
FF V Active Classic är en lätt och stabil rullskida både för stakning och diagonalåkning. Tack vare de patenterade V-spårade hjulen, som har en profil som härmar längdskidornas. Detta ger en riktningsstabil skida och en mer skidlik känsla och teknik. Profilen och de rundade hörnen gör att du får en bättre diagonalåkning och att du kan hålla högre hastighet i skarpa svängar.

IDT

FAKTA
Modell: IDT Classic
Längd: 750 mm
Vikt: 2 124 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 50 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 50 mm
Rullmotstånd: 1,2,3,4
Rekommenderat pris: Från 3 900 kronor utan bindning

Tillverkarens beskrivning
IDT Classic är en riktningsstabil rullskida som har en aluminiumram bearbetad och tillverkad i deras egen anläggning i Toten, Norge. Dessa skidor ger konstant respons från underlaget och ger den autentiska ”skidliknande” känslan du söker, även på sommaren.

Skidorna kan anpassas med olika rullmotstånd, beroende på hur mycket motstånd du önskar från hjulen, där RM1 är det lättaste och RM4 det tyngsta. IDT definierar alla rullmotstånd i gummiblandningen, eftersom alla skidor är utrustade med samma typ av lager i alla modeller. Detta ger en enhetlig upplevelse över olika skidtyper. Utan övre viktbegränsning kan dessa skidor användas av alla åldersgrupper och viktklasser.

För dig som är en erfaren åkare

För mer erfarna åkare gäller mycket av samma sak som för nybörjare vid köp av rullskidor: Stabilitet, rätt hjul och säkra bindningar. Men mer erfarna åkare kan vilja ha olika typer av rullskidor för att ha optimala förutsättningar oberoende av vilket typ av pass eller underlag som står på träningsprogrammet.

Först och främst: När är man en ”mer erfaren” åkare?
– Helt enkelt: när du känner dig bekväm med svängar och att bromsa.

Vad bör mer erfarna åkare leta efter när de ska köpa rullskidor?
– Steg ett är att hitta rätt skidor för det ändamål du ska använda dem till, antingen det är stakning på landsväg, klassisk längdskidåkning med diagonalåkning på varierade rullskidspår, eller skejtåkning. Nästa steg är att att välja rätt rullmotstånd och typ av hjul.

Rullskidor för olika ändamål
Stakning på väg: Vid rullskidåkning på asfalterade vägar erbjuds ofta asfalt av varierande kvalitet. Därför är det viktigt att välja en rullskida med komfort.
– En stomme med lite flex bidrar till att absorbera vibration från underlaget. Samma gäller lite mjukare hjul, säger Bragvin Andresen och tillägger:
– Titta gärna på vad långloppsproffsen använder. De lägger ned långa pass och mycket träning på rullskidor.

Diagonalåkning i varierade rullskidspår: Här är det stabila rullskidor som gäller, eftersom man inte har skidspår att åka i, som man har på vintern.

Korrekt rullmotstånd och hjultyp
För mer erfarna åkare är det ofta intressant att ha hjul med olika rullmotstånd. Hjulen klassificeras från 1 till 4, där hjul 1 har minst motstånd och hjul 4 är tyngst.

Rullskidor levereras vanligtvis med standardhjul av typ 2. Om du vill ha mer rullmotstånd kan du byta till hjul av typ 3 eller 4. Om du vill ha mer fart och mindre motstånd kan du välja hjul av typ 1.

– Om du har möjlighet, så skulle jag rekommendera att variera rullmotståndet. Det ger extra stimulans till passen, och det är ju så på vintern också att förhållandena inte alltid är lika, säger Bragvin Andresen.

Klassisk: Här rekommenderar Bragvin Andresen att använda hjul av typ 3 som standard för vältränade åkare. För yngre löpare och motionärer som inte har så mycket träningserfarenhet, är det hjul av typ 2 som gäller.

Läs också: Fem filmklipp för att förbättra din rullskidteknik



Vilket material i konstruktionen ska man välja? Det finns ju både aluminium, kolfiber, glasfiber och träkärna.
– Du kan bli bra på rullskidor som är tillverkade av alla material, men det är som sagt viktigt att ta hänsyn till vikten. Är du stor och tung är aluminium det säkraste, säger den tidigare världsmästaren i rullskidor.

Tillverkarna rekommenderar: Klassisk rullskida för den erfarna åkaren

FISCHER

FAKTA
Modell: Speedmax Classic
Längd: 745 mm
Vikt: 1660 g/par utan bindning
Material: 100% kolfiber
Hjulbredd: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 70 mm
Rullmotstånd: Medium fart
Rekommenderat pris: 6 740 kronor inkl. bindning

Tillverkarens beskrivning
Enligt tillverkaren är detta den mest skidliknande rullskidan på marknaden. Rullskidan har en teknologi med en ”bågform” som ger en låg ståhöjd, samtidigt som rullskidan inte riskerar att toucha marken. Det ger användaren en känsla av att vara nära marken. Det ska ge en stabil position på rullskidorna samt att styrningen blir säker. Ramen, som är av 100% kolfiber, ger en dynamisk framåtrörelse i snabb diagonalåkning och kompenserar vibrationer på ojämn asfalt. Speedmax Classic finns i två styvheter – den medelhårda versionen passar för skidåkare upp till 85 kilo och till de längre distanserna. Den styvare versionen rekommenderas för skidåkare över 80 kilo eller för mer sprintinriktade åkare, om de väger under 80 kilo.

AE ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: PRO Classic
Längd: 752 mm
Vikt: 2 260 g/par
Material: Ram i aluminium
Hjulbredd: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 74 mm
Rullmotstånd: 2, 3, 4, and 5
Rekommenderat pris: 2 595 kronor

Tillverkarens beskrivning
AE Pro Classic är en lite längre klassisk rullskida för den genomsnittliga och mer avancerade skidåkaren. Den längre aluminiumramen ger dig en bekväm skida med fin balans i både diagonalåkning och stakning. Gummihjulen har en bra absorberande funktion som ger åkaren bra komfort på många olika typer av asfalt.

SWENOR

FAKTA
Modell: Alu Classic Elite
Längd: 760 mm
Vikt: 2 200 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 70 mm
Rullmotstånd: 1-4
Rekommenderat pris: 3 900 kronor

Tillverkarens beskrivning
Swenor Alu Classic Elite har sitt ursprung i bästsäljaren Swenor Alutech. Alu Classic Elite är en riktningsstabil rullskida av aluminium. På grund av den låga vikten och stabila konstruktionen, upplevs rullskidan både flexibel och stadig på samma gång och passar därför till både stakning och diagonalåkning.

Swenor Alu Classic Elite är 40 mm längre än den ursprungliga Alutech, och de egenskaperna som den extra längden ger, har visat sig attraktiv för erfarna åkare som ställer höga krav på upplevelse och utrustning. Den förlängda stommen ska ge bättre flyt och stabilitet, speciellt vid diagonalåkning, vilket gör att åkaren kan upprätthålla en avslappnad teknik och god komfort även vid hög intensitet.

SRB

xr:d:DAF_NDqqr4c:7,j:8405264142680198706,t:24031112

FAKTA
Modell: CR07+ classic premium
Längd: 720 mm
Vikt: 1 820 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 70 mm
Rullmotstånd: 2
Rekommenderat pris: 5 100 kronor

Tillverkarens beskrivning
CR07+ classic premium ska med den långa och stabila aluminiumstommen ge dig en autentisk skidkänsla och bekväma träningspass. Detta på grund av de breda gummihjulen, som är utvecklade tillsammans med hjultillverkaren Continental. Även på ojämna vägar ska CR07+ vara mycket lätt att åka på och kontrollera.

SWIX

FAKTA
Modell: Roadline Classic
Längd: 725 mm axelavstånd
Vikt: 2 200 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 50 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 67 mm
Rullmotstånd: 2 (rullmotstånd 1 och 3 kan köpas separat)
Rekommenderat pris: 4 000 kronor utan bindningar

Tillverkarens beskrivning
Swix har utvecklat en ram som ska utnyttja aluminiummaterialets bästa egenskaper. Denna ska göra att rullskidan känns som när du åker skidor på snö. Kombinationen av den nya gaffeln och ramen ökar vridstyvheten med mer än 30 % jämfört med den gamla Roadline-modellen. Axlar och hjulsystem har helt designats om för att ta bort utstickande skruvar/muttrar och för att underlätta underhåll och hjulbyte.

KÄSTLE

FAKTA
Modell: RS10 Classic
Längd: 730 mm
Vikt: 2 160 g/par
Material: Aluminum, träkärna + lager av kolfiber och glasfiber
Hjulbredd: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 70 mm
Rullmotstånd: 2
Rekommenderat pris: 4 060 kronor

Tillverkarens beskrivning
RS10 Classic ska med hjälp av sin konstruktion ge naturlig återfjädring. Träkärnan absorberar vibrationer från vägen, medan kolfiber- och glasfiberlagren ger den god styvhet. Designen på aluminiumgaffeln, kolfiber- och glasfiberlagren och de mjuka gummihjulen ska ge bra komfort. Denna rullskida passar den entusiastiska skidåkaren som vill prestera. För åkare som väger upp till 100 kilo, som letar efter ett enkelt sätt att träna under sommarmånaderna.

FF ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: FF V PRO Classic
Längd: 720 mm
Vikt: 2 200 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 43 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 73 mm
Rullmotstånd: 2
Rekommenderat pris: 6 400 kronor

Tillverkarens beskrivning
FF V Pro Classic är en innovativ och högteknologisk rullskida. V Pro Classic är FF Rollerskis flaggskeppsmodell, men är lika lämplig för både professionella och nybörjare eftersom den ska återskapa rätt teknik och den goda skidkänslan du får på riktiga längdskidor. Även detta par från FF Rollerskis har de V-spårade hjul, som ska göra den mer lik längdskidans profil.

Skejtrullskidor

När det gäller skejtrullskidor är det åkarens vikt som är avgörande vid valet.

– En lätt åkare kan i stort sätt välja rullskidor i alla typer av material, och kommer exempelvis uppleva en stomme av karbon som responsiv och fjädrande. Men för den som är en tung åkare blir det helt fel. En stomme med för mycket svikt blir som att åka i gungfly där all kraft bara försvinner. Då passar en rullskida i aluminium bäst, säger Bragvin Andresen.

– Om du ser dig runt kommer du upptäcka att några av eliten åker på karbon, men att väldigt många åker på aluminium.

Han lyfter fram en annan fördel med aluminium: Det är ett extremt robust materia som tål mycket stryk, slag och stötar.

– Mer svikt och respons kan du också få genom att använda mjukare hjul, säger Bragvin Andresen.

Korrekt rullmotstånd och hjultyp
I skejt fungerar standardhjulen (2:or) bra för de flesta som träningshjul.

– Det är få som har nytta av att experimentera med tyngre hjul som 3:or i skejt. Fördelarna med det ökade rullmotståndet är få, men risken för att hela tiden ha lite för stor belastning muskulärt är att du blir långsam. Det är ju ingen som tränar för att bli bra på att åka sakta, säger Bragvin Andresen.

Däremot ser han bra effekt av att variera med snabbare hjul (1:or).

– Det är kul och nyttigt att ha ett par med snabba hjul för att träna teknik och färdigheter i toppfart. Det är också bra att få en annan stimuli på muskulaturen.

Tillverkarna rekommenderar: Skejtrullskidor

FISCHER

FAKTA
Modell:
RCS Skate
Längd: 670 mm
Vikt: 1 680 g/par
Material: Glasfiber
Hjulbredd: 28 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullmotstånd: Medium
Rekommenderat pris: 4 770 kronor inkl. bindning

Tillverkarens beskrivning
Enligt tillverkaren en rullskida som passar alla. RCS Skate är byggd i en bågformsteknologi. Som ger en mycket lågt stående position utan att riskera att toucha marken. Detta ska ge en bra skidkänsla, nära marken, stabil och bekväm upplevelse på rullskidorna.

AE ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: AE Skate
Längd: 615 mm
Vikt: 1 636 g/par
Material: Ram i aluminium
Hjulbredd: 24 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullmotstånd: 1, 2 och 3
Rekommenderat pris: 2 195 kronor

Tillverkarens beskrivning
AE Skate är en rullskida som passar den genomsnittliga åkaren. Den har en låg tyngdpunkt som gör den stabil även om man inte har de dyraste pjäxorna. Skidan har också en kortare längd som ska göra den mer lätthanterlig.

SWENOR

FAKTA
Modell: Swenor Skate Long
Längd: 630 mm
Vikt: 1450 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 24 mm
Material på hjul: Gummi eller polyurethane
Hjuldiameter: 100 mm
Rullmotstånd: 1-3
Rekommenderat pris: 3 450 kronor

Tillverkarens beskrivning
Swenor Skate Long är en riktningsstabil rullskida. Den nedsänkta aluminiumstommen är konstruerad för att rullskidan omedelbart ska upplevas stabil och lämplig för alla underlag.

Swenor Skate Long 50 mm längre än Swenor Skate. De extra centimeterna ska ge en märkbar skillnad i upplevelsen av rullskidan, men ställer högre krav på tekniken hos den som åker på den. Men med träning ska den längre skidan bidra till en mer skidlik upplevelse.

SRB

FAKTA
Modell: SRB SR07+ skate premium
Längd: 700 mm
Vikt: 1 600 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 24 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullmotstånd: 2
Rekommenderat pris: 3 600 kronor

Tillverkarens beskrivning
SR07+ från SRB har en förlängd stomme och lägre tyngdpunkt för att bli mer skidlik. Deras hjul och konstruktion ska ge kontroll, grepp och bidra till säkerhet. Finns med tre olika rullmotstånd.

SWIX

FAKTA
Modell: Roadline Skate Rollerski
Längd: 613 mm axelavstånd/630 mm ram
Vikt: 1460 g/par
Material: Aluminum
Hjulbredd: 24 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullmotstånd: 2
Rekommenderat pris: 3 300 kronor

Tillverkarens beskrivning
Roadline Skate är en rullskida med en lägre ram för att ge en mer skidlik känsla och stabilitet. Rullskidan passar både elitåkare och motionärer. Rullskidan, som har låg vikt, är enligt tillverkaren lättmanövrerad.

KÄSTLE

FAKTA
Modell: RS10 Skate
Längd: 615 mm
Vikt: 1 900 g/par
Material: Aluminum, trä, kolfiber- och glasfiberlager
Hjulbredd: 24 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullmotstånd: 2
Rekommenderat pris: 4 060 kronor

Tillverkarens beskrivning
RS Skate ger en naturlig återfjädring tack vare dess högkvalitativa stomme tillverkad av lätt trä med en robust sidoväggsstruktur i flera lager. Träkärnan absorberar vibrationer från vägen, medan kolfiber- och glasfiberlagren ger den styvhet. Passar rullskidåkare som väger upp till 100 kg.

FF ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: FF Active Skate
Längd: 640 mm
Vikt: 1 410 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 24 mm
Material på hjul: Gummi och aluminium
Hjuldiameter: 100 mm
Rullmotstånd: 2
Rekommenderat pris: 2 600 kronor

Tillverkarens beskrivning
FF Active Skate är en solid och lätt rullskida och passar de som vill bli bättre på rullskidor. Detta är den andra generationen av FF Active Skate och har en något lägre tyngdpunkt för att ge bättre stabilitet. Detta är en rullskida för de som vill ha en enkel men bra rullskida som passar för både nybörjare och elitåkare.

IDT SPORTS

FAKTA
Modell: IDT Skate Elite
Längd: 715 mm
Vikt: 1 698 g/par
Material: Aluminium
Hjulbredd: 24 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullmotstånd: 1,2,3
Rekommenderat pris: Börjar på 3 370 kronor utan bindning 

Tillverkarens beskrivning
IDT Skate Elite är en skidlik skejtskida som enligt tillverkaren gör övergången från asfalt till snö sömlös. Det är skidans längd som gör den lik längdskidan och längden tvingar dig att upprätthålla en korrekt teknik. IDT Skate kan levereras med flera olika rullmotstånd. Hjulen är tillverkade av 100% gummi, samma sorts gummi som används till bildäck.

Show sharing buttons

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Fler artiklar

  • Grate i final när Kläbo dominerade

    Johannes Hösflot Kläbo bjöd publiken i Ruka på en uppvisning när han krossade motståndet i finalen. Marcus Grate tog sig till final för fjärde gången i karriären.
    av Maja Eriksson
    30.11.2024
  • Johanna Hagström tar karriärens första världscupseger

    av Maja Eriksson
    30.11.2024
  • Kläbo starkast i prologen – fyra svenska herrar vidare

    av Maja Eriksson
    30.11.2024
  • Dubbelt finskt i damernas prolog

    av Maja Eriksson
    30.11.2024
  • Ny och historisk ordförande för Vasaloppet – första kvinnan

    av Langd.se
    29.11.2024